4 Şubat 2009 Çarşamba

Bulent'in iki yazisi

Bulent'in iki ilginc yazisini birden okudum biraz once.
biri su: Psikolojik Kurabiyeler
http://www.birgun.net/writer_index.php?category_code=1185991320&news_code=1232534904&day=21&month=01&year=2009
digeri de
Gokyuzunu Kazimak
http://www.birgun.net/writer_index.php?category_code=1185991320&news_code=1231928904&year=2009&month=01&day=14

guzel birsey yakalamis. Ergenekon dalgasinin Susurluk-90lar-derin devlet vs ayagini biz zaten goruyor ve gosteriyorduk cunku "gozlerimiz karanliga alismisti, biz karanlikta herseyi oldugu gibi gorebiliyorduk".
evet sol buydu turkiyede. karanlikta herseyi oldugu gibi gorebilen bir konumdaydi. ve gorduklerini de soyluyordu. ama giderek sesi gurultuye getiriliyor, veya kisiliyordu.
simdi ergenekon cikti, o zamanlar soylenenler sonradan birden baska bir dille ve baglamda baska seylerle birlikte paketlenmis olarak geri geldi.
(hatta bugun bile ne bileyim Aygan'in Ozgur Gundem aciklamalari Taraf'ta yepyeni birsey gibi sunulunca birden yepyeni bir sey gibi oluyor gercekten. paket meselesi biraz da.)
90lar uzerine, ozellikle de 1000 operasyon yaptikcilar uzerinde duruyorum bir suredir -ama karanlikta goren paketimizden kopmaya pek niyetim yok.
orada baglam bizimdi.
simdi galiba gozumuze isik tutuyorlar -karanliga alismis gozlerimiz birden bu isik tutmalar altinda goremez oldu dogru duzgun.
bir karisiklik var.
secememe.
seraplar.
-
Bulent bir de tanimadigimiz kisilere kurabiye firlatmaktan bahsetmis.
beni yillar oncesine goturdu, bir sergi acilisinda, yerler eoturup tanimadigimiz da tam denemez de unlu ressamlara leblebi attigimiz o gunu...(galiba, yanlis hatirlamiyorsam, Adnan Coker'le ozellikle ugrasiyorduk)
genclik iste... hayat tuhaf...
fakat dusunuyorum da kurabiye leblebiden cok daha ciddi tabii. hele ki kurabiyeler mesela biraz sertse!
-
Bulent belli ki ergenekon dalgalanmalarini eski-soldan besleyip bugun-tekrar-sola cekmek istiyor. mesela kazilarda silahlara ulasilmasini metafora donusturup kultur sanat alaninda da siyaset alaninda da kazilara davet etmis bizi...

soyle bir sahne canlaniyor gozumde: karanlikta gorebilen gozleriyle kazilar yapan, silahlar, kitaplar, katiller, hakikatler, siirler, ofkeler bulan ve de belirledikleri hedeflere kurabiyeler atan kisiler!
(devrimciler demek gecti icimden ya neyse)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder