8 Aralık 2009 Salı

Mehmet Kazım değil Kazım Kazım

*Fenerbahçe'nin Kazım'a ceza yağdırması hiç hoşuma gitmedi. yönetimi kınıyorum. acaba forumlarda falan da kınıyorlar mıdır? Colin Kazım bir stil. Fenerbahçe Türkiye'nin Brezilyası ise Kazım Fenerde olmalı. daha disiplinli olsa daha verimli olurdu belki bilemem. belki de daha verimsiz olurdu. nereden biliyorsunuz?
dahası herşey verim mi?
Kazım bir stil ve bobstil...
ayrıca 8jk bekle bizi twitterlarından sonra ona haksızlıklar yapıldı, tüm sokaklar onu korumalıydı -Beşiktaş sokakları dahil.
Kazım Fener'de kalmalı, ve zorla büyümesi de gerekmiyor. bence airbaglerle kaza yaptıktan bir hafta sonra harika oynayabilecek bir adam o, fiziken mümkünse eğer...
ve onun harika oynaması tipik bir harika oynama değil -hatalarla dolu, eksiklerle dolu...
Radikal'in tek güleryüzlü Beşiktaşlısı, Feridun Düzağaç, bile, ne demişti: "ne zamandır beri hakeme küfretmek 4 maç ceza oldu ki?"

Kazım Kazım adı bile birşey söylemiyor mu?
Mehmet Kazım değil Kazım Kazım...
Gökçek Kazım veya Aziz Kazım da değil. Mert Nobre usülü Korhan Kazım bile değil.
Fazladan Türkçe isim denilen tuhaf ötesi vatandaşlık uygulamasının parodi yoluyla reddi değil de nedir bu?
Kazım umarım kendini toparlar, ama bunların, medyanın, yöneticilerin, çok akıllı adamların istediği anlamda kendini toplamaktan bahsetmiyorum, diskoya gitmez hakemle didişmez rakiplere sataşmaz bir edep abidesine dönerek kendini toparlamaktan bahsetmiyorum (bunları mesela yıllardır Alex yapıyor, o da bir efendi-stil, gözlükleriyle, sitesinden hep itidal tavsiye eden açıklamalar yapmasıyla -gerçi bazen nasıl da halk deyimiyle 'psikopata bağlıyor'! istanbulda 3-1 aldığımız CSKA Moskova maçında mesela öyleydi o uzaktan golü atarken. fakat santra yapılana kadar kravatını bağlamış oluyor.)
Evet, Kazım kendini toparlar umarım, yani stilini kaybetmeden bu dünya ile başetmenin yollarını bulur. umarım bunun yolunun kaçıp gitmek olduğunu düşünmez. her yerde var bu 'verim-örgütlenmesi'. kim bugün George Best'e razı ki youtube dışında?

Kazım'la Santos dostluğunun da söylenenin tam tersine 'gençliğe iyi örnek' olarak işlenmesi gerektiğini düşünüyorum!
bir brezilyalı bir londralı istanbulda başarıya kilitlenmiş onca mekanizmanın ortasında nasıl bir dans birlikteliği yakaladılar?
örnek bir itaatsizlik ve neşe yanlısı tutum neden sayılmasın?
tabii büyük anlamlar yüklemeye gerek yok, olduğu haliyle...
hayata küçük bir bacakarası olarak...

hayatın, yediği bacakarasının ardından rakibini omuz atıp yıkmasını kınıyorum...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder