26 Ocak 2009 Pazartesi

oyunun Hitler'i kim?

gecen gun diyordum, karsi tarafin Hitler oldugunu daha iyi kanitlayan kazanir.
munazara yarismasi gibi. ama siyasi soylemler savasi daha kanli.
Sineklerin Tanrisi'nda munazara sahnesi var miydi acaba?
Robert Fisk Israil denilen devlet de az degil hani birazcik dedigi icin hemen binbir turlu saldiriya ugramis maillerle falan. onlardan ornekler veiryordu gecen gun (http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/fisk/robert-fisk-plots-sense-and-nonsense-the-view-from-the-post-bag-1514542.html)

oradaki ornekler aslinda Turkiye acisindan da cok sey soyluyor.
simdi okuyucu maillerinden biri demis ki, kardesim tutturdunuz bir siviller oluyor siviller oluyor nakarati. Ikinci Dunya savasi'nda daha cok Britanyali sivil mi oldu Alman sivil mi oldu? cok daha fazla Alman sivil oldu di mi? eh peki bu Alman sivilleri olduren Britanyali generaller savas suclulari miydi? yargiliycak misiniz onlari? sacmalamayin kardesim" demis.

goruldugu gibi kim Nazi, mesele bu.
Fisk tersini ispatlamaya calisan bir foto-eslestirme calismasindan da bahsediyor, Turk emaillerinde de dolasiyor bu bolca sanirim. orada da Israillilerin esas Naziler oldugunu duyuyoruz-gorsellerin sesinden.
Holocaustcu esas onlar -kurbanliklari gecmiste kaldi.
bu resmi agizlardan bile dile getiriliyor orta doguda, diger yerlerde olmasa da. -hele gunahi bol yerlerde...

Fisk'e gelen ve daha hakeratimiz bir baska emailde Hamas uyeleri dogrudan 'Hamas Neo-Nazileri' olarak aniliyor.

mesela soyle bir cumle kuruldugunu dusunelim 'Ergenekon neo-Nazilerini savcilardan saklamaya koca burnunun golgesi yeter mi ey bilmemkim pasa!" (Fisk'e cunku boyle bir burun lafi edilmis de, Hamas neo-Nazilerini koca burnunun arkasinda mi sakliyorsun falan.

Burun deyince en buyuk ve golgeli burun bizimdir bir kere -Kizil Sultan!

benim konum. Burun diye bir kitap bile aldim Karakoyden bir tezgahtan...gercekten burundan bahsediyor, cok eglenceli bir sey.

ama ben uzun burunlu olmayi arastiriyorum kendimce. comak sokmak derler ya, oyle, burnunu sokmak, ama comak gibi, koklamak icin degil...

karsi tarafin cumlesi: "F-tipi Nazi operasyonlari ile saglamlasan yeni polis devletinin tarihi yazildiginda gunun aydinlari fena utanacaklar!"

F-tipi kavrami da nasil bir kuyudan cikti oburune girdi, ne garip.
esas F-tipine karsi savasim o kadar zayifladi ve bu konu oylesine kapandi ki bosta kalan bir siyasi gosterge cagrisimlara acik bir sure durdurktan sonra sonunda yeni bir anlam alani edindi: F-tipi polis devletinin kurulmasi F-tipi kadrolasma olarak. Halbuki bir yandan da Sonbahar gibi filmler yeni yeni yapilmaya baslanmakta -ama siyasetin sabri pek yok...

kendi kontrgerillalarini olusturuyorlar, polis devleti kuruyorlar, ben her darbede gozaltina alinirim vs vs

aslinda hepimiz haril haril aradan nasil cikarizi dusunuyoruz. ucuncu yol var mi? varsa temeli ne olacak? emek mucadelesine mi geri donmeli? taraflardan birine daha mi yakin durmali? hangisine ve ne kadar? karmasik ve surprizlerle dolu olaylara bekle gor mu demeli ongorulerde bulunup erken tutum degisiklikleri mi hayal etmeli?
Ozne sol degilken herhangi bir operasyondan sol sonuc cikar mi? Ki ozne sol iken bile operasyonlardan sol sonucun zor ciktigi tarihte yazarken... hele bir de ozne sol degilken niyet coklu iken...

cifte ihanet derken kastyettigim sey gene de kendi askina sahip di mi? peki bu ask ne? hangi ask etrafinda dansedecegiz ki vakumlanmadan dansi bitirebilelim?

Nietzsche baslatti bu dans isini, ona geri donecegiz belki de...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder